За охлаждане

Харесайте ни и във Facebook, ако ви харесва нашия сайт

VRF (VRV) системи за централна климатизация - описание, каталози, видео

 

VRF означава система за централна климатизация с променлив дебит на хладилния агент. Това е най-модерният начин за климатизация на сгради, който позволява изключително висока ефективност. Посредством VRF с едно или няколко външни тела може да се охлажда и отоплява цяла сграда. Високата надежност на VRF ситемите ги прави предпочитани за целогодишно ползване (за отопление и за охлаждане). Системата е подходяща за климатизация на офиси, хотели, административни сгради, къщи, супермаркети и др.

 

В зависимост от интериорните особености и топлинните натоварвания в помещенията, за всяко от тях може да бъде подбран оптималния начин за климатизация.

 

Едно от големите предимства на VRF системите за централна климатизация е високото ниво на автоматика. Те позволяват изключително гъвкав и адаптивен контрол и мониторинг. Възможност за управление на всяко вътрешно тяло посредством индивидуален контролер, централизирано - посредством централни конзоли, BMS, интернет и т.н.

 

Еъркон Системс ООД предлага VRF системи на водещите производители в бранша - MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES, DAIKIN, LG, FUJITSU GENERAL и др.

 

В следващите два видео клипа можете да видите как работят едни от най-съвременните системи за централна климатизаиция в света - VRV IV на DAIKIN и KXZ на Mitsubishi Heavy Industries.

 

 

Някои от основните предимства на VRF:

 - Едно или няколко външни тела за цялата сграда, монтирани на подходящо място, без да натоварват фасадата на сградата

 - Висока надеждност както в режим охлаждане, така и в отопление. Могат да бъдат използвани като единствено отопление на сградата.

 - Възможност за работа в режим на "прехвърляне" на топлина (при тритръбно изпълнение). Например в преходните сезони, топлината от южните помещение, които се нуждаят от охлаждане може да се "прехвърля" в северните, където има нужда от отопление.

 - Богат избор от вътрешни тела

 - Изключително висока функционалност и автоматика. От стандартното жично управление могат да бъдат контролирани:

 - Режима на работа ( отопление, охлаждане, изсушаване, ....)

 - Температурата

 - Скоростта на вентилация

 - Положението на клапите

 - Да бъде конфигуриран седмичен таймер

 - Да бъдат наблюдавани: всички параметри на системата  и подробна сервизна информация.

 - Възможност за голям избор от готови решения за интелигентно управление на системата, посредством централни конзоли.

 - Нисък разход на енергия. VRF системите имат от 30 до 50 % по-нисък разход в сравнение с конвенционалните методи за централна климатизация

 - Няма опасност от замръзване или течове.

 - Малки диаметри на тръбите, респективно малки вертикални щрангове.

 - Може би единствения недостатък на VRF системата е сравнително високата цена на съоръженията. Високите първоначални инвестиции обаче се възвръщат изключително бързо, като се има предвид ефективността на системата.

 

Каталог LG!      Каталог Mitsubishi!      Каталог Daikin!

e-max.it, posizionamento sui motori