За охлаждане

Харесайте ни и във Facebook, ако ви харесва нашия сайт

Термопомпи въздух-вода - отопление, охлаждане и битова гореща вода

 

Термопомпите въздух-вода, са високоефективно решение за отопление, климатизация и подгрев на битова гореща вода за еднофамилни къщи, апартаменти, мезонети и др. Предимството, че термопомпената система може да бъде използвана, както за осигуряване на идеален микроклимат, така и за гореща вода, води до намаляване на експлоатационните разходи и прави  този тип системи все по-предпочитани.

Тези системи могат да бъдат  използвани съвместно със слънчеви колектори, които ефективно да подпомагат, както  подгряването на горещата вода, така и отоплението.

Термопомпите въздух-вода могат да бъдат свързани към подово отопление, радиатори и вентилаторни конвектори.

Това означава, че те могат да бъдат адаптирани и към вече съществуващи системи, за подобряване на енергийната ефективност.

 


 

Термопомпите въздух-вода се състоят от външно тяло, вътрешно тяло и бойлер с обем от 150 до 500l.

Едновременно с това се предлагат и различни разновидности, в зависимост от това какви са условията за монтаж.

Когато отоплителната инсталация е проектирана с вентилаторни конвектори и подово отопление обикновено се използват нискотемпературните термопомпи, които загряват водата до около 55 oC.Тези термопомпи са високоефективни и решават въпроса с отоплението, климатизацията и горещата вода за битови нужди.

 Нискотемературна термопомпа

На вашето внимание предоставяме и два видео клипа, които ще внесат повече яснота върху начина на работа и възможностите на термопомпите! От единия от тях става ясно и високото качество на изработка на термопомпите от един от водещите производители в света Daikin.

 

 

 

За случаите, когато има изградена отоплителна инсталация с радиатори, Daikin предлагат високотемературна термопомпа, която позволява загряването на водата до 80 oC. В този случай не се налага подмяна на радиаторите или преработка на инсталацията.Тези термопомпи се използват за отопление и за битова гореща вода. Те не могат да бъдат използвани в режим охлаждане.

Високотемпературни термопомпи

 

Най-новото и ефективно приложение на Daikin за отопление и загряване на БГВ е хибридната термопомпа, която съчетава в себе си всички предимства на термопомпите и газовите котли. Благодарение на микропроцесорното управление уреда избира най-подходящия режим на работа в зависимост от външната температура и натоварването на системата, така че енергийната ефективност винаги да е на много високо ниво, като същевременно имате и резервираност и надеждност, които не са разположение при други системи. Вижте повече подробности в следващото видео.

 

 

Ако имате нужда от консултация по отношение на термопомпите, не се притеснявайте да се свържете с нас!

 

Каталог Mitsubishi!      Каталог Daikin!

 

e-max.it, posizionamento sui motori